Arhitektura i umetnost

Od dorskog, jonskog i korinskog stila do oblakodera, od smart stambenog objekta do gotske katedrale. Umetnost  je zapravo uzela svoje učešće u svim granama poslovanja, tržišta, proizvodnje i to radi od prvih dana. Bili mi svesni tog utiscaja ili ne on je više nego očigledan kada se pogleda sa istorijskog stanoviša.

Umetnost

Od kada je čovek postao svestan da bez mašte, kreativnosti i moći „razigranog deteta“ ne može postići mnogo, on je težio  da svoju kreativnu stranu iskaže na način koji mu kao jedinki najviše odgovara. Kreacija ili kreativno stvaralaštvo u današnjem vremenu počinje sve više da se ceni i da uzima maha u savremenom poslovanju. Umetnički izraz je zapravo korak više ka razdvajanju jedne kompanije od svoje konkurencije. Danas nije nimalo lako biti jedinstven pogotovo kada se svako poslovanje meri na svetskom nivou. Međutrim ako uradimo statističke proračune, istražimo par kvalitetnihh firmi koje nisu iz naše branše mi slobodno tu njihovu autentiku možemo preneti na svoje poslovanje uz malu korekciju. Prilagođavenje nekog poslovnog koncepta nešim potrebama je zapravo umeće i inspirativno delovanje. Nesumnjivo je da će takvo poslovanje privući više pobornika, zagovornika i klijenata nego ostali.

Arhitektura

Arhitektura je prva primenila tu definiciju- primena inovacije za svoje potrebe. Kada su enterijeristi krenuli sa primenom inovativnih koncepata i to jako uspešno, arhitektura je oslušnula tržište. Osluškimanjem tržišta arhitekti su zaključili da je vreme da ponude sasvim nešto drugačije do sada ustaljeno i njihovu branšu su prilagodili novim potrebama. Kažu da je čovek uspešan onoliko koliko uspe da se prilagodi današnjem vremenu i da na to doda i svoj lični pečat. Po svemu sudeći arhitekte su uspele u tome, unele su jedan sasvim nov prostoran dizajn sa elementima koji vuku ka budućnosti i umešeli ga sa klasičnom formom i ponekim futurističkim konceptom.
Mešavina svega toga jeste sklop današnjeg sveta, nove generacije i njihove potrebe sa starijim generacijama i njihovim postojećim mišljenjima. Promene se uvek deševaju brzo i prihvatljive su samo ako u sebi poseduju dozu balansa. Današnja arhitektura je nesumnjivo talentovana da na sasvim drugačiji način predstavi prostor koji balansira između dva vremena.
Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *