Uređenje prostora- nekada malo znači sasvim dovoljno

Kada je reč o uređenju životnog prostora mnogi od nas imaju jasnu viziju šta žele. Iako su neosporni razni stilovi u enterijeru, uvek svako od nas doda malo svog ličnog pečata. Ipak je dom mesto koga trebamo urediti baš po našoj meri.

Neke stvari su u enterijerima bitne i ne vezane za činjenice o stilu i dekoru. U svakom prostoru moramo imati dovoljno svetla, optimalan broj prozora koji garantuju prirodni izvor svetla i mogućnost provetravanja prostorije. Od veličine prostorije zavisi i raspored u stanu tako da slagali se ili ne sa minimalističkim principom uređenja, moramo priznati da je najidealniji. Nema puno nameštaja, kada nema nameštaja i prenatrpanosti površine za brisanje prašine su minimalne. Lako se održavaju glatke i ravne površine koje imaju podove od parketa, laminata ili nekog drugog glatkog materjala. Podovi tu igraju glavnu ulogu dok se tepisi i prostirke više koriste kao dekoracija u samom domu.

Međutim ako zanemarimo sve te veće činjenice i krenemo od manjih doćićemo do jednog zaključka. Da pojedini detalji u našem domu ne služe samo kao dekoracija već i kao jako bitni faktori. To je kućno ili sobno cveće koje ne samo da nam omogućava divan pogled i lep prizor već i proizvodi kiseonik.

Statistika je pokazala da domovi ili kompanije koje imaju saksijsko cveće jesu vedrije, veselije i optimističnije. Takođe kod nekih koji borave u tom prostoru, imunitet je bio na zavidnom nivou. Nakon sprovedenih istraživanja mnoge kompanije su ovu vest shvatile ozbiljno. Tako je u uređenje mnogih kancelarija i radnih prostora ušlo saksijsko cveće. Produktivnost ljudi koji borave u prostoru obogaćenom zelenilom bila je više nego povoljna. Razlog za to je pružanje optimizma, dovoljno kiseonika i stalni pogled na prirodu. Komad prirode koji raste u nekoj prostoriji na mestu okupanim Suncem. Već se stvara taj utisak svežine, progersa i potencijala. Nakon implementacije biljaka u kompanije mnogi su sproveli istraživanja o učinkovitosti i koncentraciji. Koncentracja je bila povećana za čitavih 22%, učinkovitost za 13,3% dok je entuzijazam rastao.

Kolorit koji nam pružaju biljke spaja nas direktno sa prirodom. I to su mnogi shvatili baveći se prvenstveno enterijerom ili cvećarstvom. Nakon mnogih istraživačkih poduhvata nastao je biofilija dizajn koji još više potencira spoj prirode i čoveka.

Bilo da se bavite cvećarstvom ili imate neke divne i kreativne ideje kod izrade saksija sada je više nego povoljan momenat da oplemenite mnoge prostore. U prvim danima proleća sve se budi i kreće da buja, tako se sve razvija. Ako imate plan, mi smo tu da razvijemo ideju zajedno sa Vama.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *