Fotografija i opis- kao ultimativni vodič do klijenata

Fotografija je nastala u 19. veku razvojem hemije i progresom industrije. Industrijska revolucija odvijala se brzo, lako i efikasno. Sve to je moralo da ima svoju podršku sa strane- slika.  A danas slika i pokretna slika više su nego dobar povod da na nešto obratimo pažnju. Opis ili ti deskripcija kod ljudi igra veliku ulogu i od presudnog je značaja kada nešto kupuju.

Zamislimo da na nekom socijalno profilu, društvenoj mreži, neke kompanije stoji bela fotografija. Opisa ispod fotografije nema, kompanija se na primer bavi prodajom bicikala. Sve to stoji kao objava na mreži, i ispod bele slike stoji samo cena.

Šta kupuje zainteresovan kupac?

Informacija o stranici mu govori da kupuje bicikl. Ali kakav, koje boje, kakvih performansi, kog proizvođača…? Mora se dodatno informisati pišući kompaniji. On će odustati, informacije koje mu trebaju zahtevaju mnogo truda oko dopisivanja, kupac za to nema vremena, naćiće drugu kompaniju koja ima bicikl i uredan i lep opis. Ili možemo to predstaviti ovako- imamo dve firme koje se bave prodajom bicikala. Obe firme imaju slku i opis ali jedna od te dve kompanije više truda ulaže u deskripciju, sliku i poziv na akciju. Ta firma će na tržištu i dobiti poverenje mnogih, trud je proporcionalan uspehu.

Fotografija je kompresija vremena koja je fokusirana na željeni predmet ili objekat koga želimo da istaknemo. Akcenat dat na željeno sa urednim opisom koji nudi inovativni pristup, formu pisanja, informaciju koja je neophodna prilikom kupovine donosi progres.

Jeste li za čaj? Vreme je promenljivo ovih dana i moramo unositi dovoljno vitamina C. Tokom dana obavimo dosta zadataka i telu je potrebna optimalna količina tečnosti i odmor. Popijmo čaj regenerišimo se  na tih pola sata i krenimo u nove pobede sa jakim imunitetom.

Kako ova slika, opis i poziv na akciju  deluju na Vas?

Slika stimuliše i podstiče kupovinu vizualnim efektom, opis izaziva želju kod kupaca. Ernest Hemingvej je umeo da koristi jako dobro deskripciju, toliko dobro da nam se slika pred očima stvara. Iz tog razloga sve veći broj kompanija upošljava kreativne timove. Budućnost je ista  kao i taj 19. vek kada je krenula industrijska revolucija samo se napredak ubrzava na tehnološko višem nivou.

 

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *