Kako očistiti većinu vrsta presvlaka na kancelarijskim stolicama

Kako očistiti većinu vrsta presvlaka na kancelarijskim stolicama

Kako očistiti većinu vrsta presvlaka na kancelarijskim stolicama?
Kancelarijska stolica i održavanje, moguće je? Nije važno je li je ona ergonomska stolica, fotelja ili konferencijska stolica, bitno je da joj je potrebno čišćenje.
Pitanje koje redovno muči bezbroj ljudi širom sveta i jedno je od najčešćih pitanja prilikom kupovine istih. Mnogima je važno da znaju pre kupovine da li se stolica lako čisti i da li je materijal od koga je komplikovan za održavanje.
Svima nama se dogodilo, to da nešto slučajno prospemo na kancelarijsku stolicu ili je prosto isprljamo. Bez obzira na to da li imate užinu za stolom ili mušterija prosipa svoju kafu u čekaonici, najvažnije je šta dalje raditi.
Problem sa kancelarijskim stolicama je što se koriste različite vrste presvlaka.
Ovaj vodič je sastavljen kako bi vam pomogao da očistite najpopularnije vrste presvlaka, štiteći svoju investiciju i pomažući da zadržite najbolji prvi utisak za svoje klijente.
Standardno čišćenje presvlake:
1.Čišćenje na bazi vode
2.Čišćenje rastvaračima bez vode
3. Čišćenje sa proizvodima na bazi vode ali bez vode
4.Čišćenje standardnih materijala
5. Čišćenje kože
6.Čišćenje mrežice
Pre nego što uopcšte započnemo sa različitim metodama čišćenja različitih vrsta presvlaka na kancelarijskim stolicama imajte na umu da u svakom slučaju postoji nekoliko stvari koje uvek želite da uradite: Očistite mrlje odmah!
Što duže čekate, teže će ih ukloniti. Uz bilo koji način čišćenja, obavezno prethodno testirajte malo neupadljivo područje pre nego što pređete na ostatak svog nameštaja. Uvek sledite uputstva da li su na vašem kancelarijskom nameštaju ili na proizvodima koje koristite. Koristite sredstva za čišćenje u dobro prozračenom prostoru.
1. Standardna presvlaka: Koji način čišćenja koristim? Prvi korak u procesu čišćenja je da proverite vaš nameštaj da li ima oznake na kojima su uputstva za čišćenje. Takođe mogu biti označene sa napisanim kodom za čišćenje koji vam lako omogućava da odredite koji metod čišćenja da koristite.
2. Predmet možete očistiti na licu mesta sa sredstvima za čišćenje na vodenoj bazi.
3. Očistite svoj nameštaj rastvaračem ili proizvodom na bez vode, poput rastvarača za hemijsko čišćenje.
4. Možete koristiti ili na vodenoj osnovi ili hemijsko čišćenje. Znači da predmet treba profesionalno očistiti.
5. Čišćenje standardnih materijala, mrlje se uklanjaju običnom vodom i praškastim enzimskim deterdžentom ili sredstvom za čišćenje tapacira.
6. Čišćenje kože je najbolje vodom ili nekom kremom emulzionom koja je namenjena isključivo za kožne predmete.
7. Čišćenje mrežice na kancelarijskoj stolici je najbolje odraditi vodom ili hemijskim rastvorom koji je sličan kao i za hemijsko čišćenje.

Održavanje kancelarijskih stolica

Čišćenje na bazi vode Prvo ćemo pogledati šta treba učiniti ako utvrdite da svoj nameštaj možete očistiti sredstvima za čišćenje na bazi vode. Ova metoda čišćenja se obično koristi na 100% poliesterskim proizvodima sa akrilnom ili lateks podlogom. Napravite svoje rešenje za čišćenje mešanjem nekoliko kapi blagog sapuna (deterdžent za suđe je uvek dobar izbor) sa vodom. Opet želite da isprobate rešenje na neupadljivom delu da biste bili sigurni da ne menja boju ili teksturu nameštaja. Ako rastvor izgleda dobro nakon što se testno mesto osuši, možete ga naneti na ostatak komada. Nežno mrlju obrišite krpom namočenom rastvorom. Ne stavljajte rastvor za čišćenje direktno na vaš nameštaj! Pazite da krpu neprestano okrećete tako da uvek koristite čisti deo nje, umesto da stvari pogoršavate. Možda ćete trebati ponoviti ovaj postupak nekoliko puta da biste izvukli mrlju.
Korišćenje rastvarača bez vode i sredstava za hemijsko čišćenje Neki proizvodi zahtevaju da koristite lagano rastvarač bez vode  ili proizvod za hemijsko čišćenje za čišćenje. Ove proizvode za čišćenje možete kupiti u prodavnicama nameštaja, prodavnicama za kućnu hemiju ili ih jednostavno naručiti putem interneta. Kada birate proizvod, izbegavajte sve koji sadrže tetrahlorid ili druge toksične materije. Nakon što ste kupili proizvod za čišćenje, ponovo ga testirajte na neprimetnom mestu. Nakon što ste sigurni da će uspeti, nanesite ga na svoj nameštaj tako što ćete mrlju preći krpom koja je navlažena u rastvoru. Zapamtite: kada koristite rastvarač ili proizvod za hemijsko čišćenje, pažljivo sledite uputstva i koristite ih samo u dobro provetrenoj prostoriji. Pazite da krpu neprestano okrećete tako da uvek koristite čisti deo. Ponavljajte postupak sve dok vaša mrlja ne nestane. Napomena: Korišćenje proizvoda na vodenoj osnovi može da ošteti vaš nameštaj izblijeđavanjem presvlake ili ostavljanjem mrlja.

Kako očistiti većinu vrsta presvlaka na kancelarijskim stolicama

Rad sa proizvodima na bazi vode ili bez vode- Mnogi komadi nameštaja, poput onih napravljenih sa 100% recikliranih mešavina poliestera, mogu se očistiti bilo kojom od prethodno opisanih metoda. Možete odabrati da li ćete koristiti sredstva za čišćenje na bazi vode ili rastvarača bez vode i jednostavno slediti prethodna uputstva. Preporučuje se da ovaj nameštaj stalno usisavate ili lagano četkate kako biste sprečili stvaranje prašine.
Savet: Ako se takođe želite riešiti neželjenih mirisa u svom nameštaju ili kancelarijskoj stolici, pospite ga malo sode bikarbone, ostavite da odstoji neko vrijeme, a zatim usisavajte područje.
U svakom slučaju najefikasnija sredstva su najučinkovitija onda kada reagujete na vreme i mrlju odmah uklonite. Možete kupiti određena sredstva i testirati ih na starijim kancelarijskim stolicama ili tapaciranom nameštaju koji je istog ili sličnog materijala tako ćete uvek imati sredstvo za otklanjanje fleka uvek pri ruci.
Ako nemate rešenje, možete uvek kod proizvođača kancelarijskih stolica, izvršiti reparaciju vaših omiljenih stolica. Na ovaj način vi svoje stolice osvežavate i štedite novac koji bi ste dali na kupovinu drugih stolica. Možete klikom na link(ovde) saznati više o reparaciji stolica.
Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *