Koju kancelarijsku stolicu odabrati?

Koju kancelarijsku stolicu odabrati?

Koju kancelarijsku stolicu odabrati? Ima li neki univerzalni vodič koji se daje pri kupovinu kancelarijske stolice? Pokušaćemo da dođemo do pravog odgovora ili makar približnog.

Koju kancelarijsku stolicu odabrati?

 

ergonomska stolica modrulj

Ako pogledamo trendove koji se nameću za uređenje kancelarija shvatićemo da dominiraju ergonomske stolice. Erognomske stolice su svoj dizajn „pozajmile“ uslovno rečeno i gejmerskim stolicama. Isto tako sve više je radnih stolica koje izgledom podsećaju na ergonomske.

I taj dizajn kancelarijskih stolica sada nije slučajan. Ovaj današnji, moderan dizajn nije samo tu zato što je popularan, ovaj dizajn nudi izvesne benefite.

Mnoga istraživanja su sprovedena pre samog pokretanja proizvodnje prvih ergonomskih sotlica. Setimo se da do pre dve decenije nije skoro ni bilo ergonomskog dizajna. Razlog za unapređenje dizajna ne samo kod kancelarijskih stolica već i kancelarijskog nameštaja je tehnološki razvoj. Kako je tehnologija napredovala, tako je savremen poslovan čovek sve više sedeo u kancelariji. Prilikom dugog sedenja nastali su prvi problemi. Bolovi u leđima, trnjenje nogu, ukočenost vrata, pritisak u glavi, sve ovo ako dugo traje može stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme. Kako stvara zdravstvene probleme, stvara porbleme i u poslu. Pod bolovima čovek ne može da radi i ne može da se koncentriše. Kada nema koncenatracije šanse da pogrešite u radu se povećavaju automatski za više od 150%.

Odabir ergonomske stolice

 

Koju kancelarijsku stolicu odabrati?

Kada već kupujete stolicu kupujte provereno i ako možete testirajte stolicu. Naravno dodatni plus je to što možete birati opcije za stolicu koje vam odgovraju, boju i dezen. Na ovaj način ne samo da kupujete stolicu koja odgovara vama, već odgovara i vašem enterijeru. Možemo slobodno reći tri u jedan: Garancija, udobnost i stil.

Ono što stolica vama treba prvenstveno da obezbedi je udobnost. Kako bi došli do udobnosti, mnogi imaju problem da pronađu savršenu kancelarijsku stolicu. Razlog? Razlog kod mnogij je što većina stolica na tržištu nudi izdržljivost do 120 plus kilograma. Ovo je zaista problem za većinu muškaraca. Međutim ako kupujete stolice direktno kod proizvođača onda možete u potpunosti rešiti i ovaj problem.

Idealna kancelarijska stolica

 

Idealna kancelarijska stolica je ona koja vam garantuje udobnost i nakon osmočasovnog radnog vremena. Takođe ta idealna stolica mora da poseduje rukonaslone kako bi odmorili ruke, podlaktice su uvek pod pritiskom zbog konsantnog rada na računaru. Na ovaj način se opterećuju ramena, nakon opterećenja mi nesvesno počinjemo da se saginjemo ka radnom stolu i grćimo našu kičmu.

Tako nastaju prvi problemi u lumbalnom delu kičmenog stuba. Isto tako pod svim ovim opterećenjem je i vratni deo koji sprovodi pod otežanim uslovima krv do mozga. I onda eto zamaranja, pada koncenatracije, pospanosti, zujanja u ušima i bola u glavi. Ko bi rekao da sve ovo može da prouzrokuje rad u kancelariji? Naravno da može e sada to pomnožimo sa brojem radnih sati, dana u nedelji, mesecu i godini… Sada nam je jasno zašto mnogi kancelarijski radnici imaju zdravstvenih problema.

Iz ovog razloga nastale su ergonosmke stolice. One su tu kao pomagalo i sredstvo koje olakšava i unapređuje rad. Ako možete da birate predlažemo da birate baš njih- ergo stolice.

Izbor stolica

 

Prilikom izbora modela sem dizajna morat egledati i same dimenzije stolice. Naravno napomenuli smo da stolice kod proizvođača mogu da se ojačaju kako bi stolica pružila podršku vama. Međutim ojačano sedište nije jedino. Tu su i rukonalsoni, glavonaslon i tapacirung. Mnogi programeri i arhitekte preferiraju mrežu i kupuju stolice u mreži. Neki poput advokata biraju deblje sunđere u sedalnom delu… Ovo su sve izbori koje možete napraviti prilikom kupovine.

Na ovaj način vi u potpunosti personalizujete vašu stolicu i ne možete pogrešiti. To vam je kao šiveno odelo po meri, stoji vam kao saliveno i izgledate baš dobro u njemu. Tako i stolica izrađena po vašoj meri jeste udobna i pruža maksimalnu podršku.

Koju kancelarijsku stolicu odabrati? Odabati baš onu koju ste vi dizajnirali.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *