Minimalizam- trend opremanja prostora i preventivna forma

Minimalizam- trend opremanja prostora i preventivna forma- Kao odgovor na današnje potrebe. Novonastala situacija dodatno je stavila akcent na minimalizam.

Opremanje prostora

Minimalizam kao trend u opremanju prostora jeste nametnuo koncept skladnog i urbanog življenja. Skandinavski izgled prostorija sa obiljem svetla i svetlosno refleksnih boja se ukrstio sa trendom japanskog minimalizma. Kao produkt tog mešanja mi na prostorima evropskog kontinenta imali smo neverovatan preokret u uređenju prostora. Skladne boje sa primesom pastelnih boja i veliki prozori kao ponuđači prirodnog svetla sa jasnim konceptom dizajna kada je u pitanju nameštaj.

Ravne linije nameštaja ponudile su skladni izgled prostorija bilo da se radi o poslovnim ili stambenim prostorima. Boje koje su nametnule novi trend uređenja jesu crna sa „back to black“ stilom i bela kao potpuni vođa u minimalizmu. Boje koje su se uklapale u ove dve glavne boje su više bile u službi dekora i razbijanja jednoličnosti i monotonije.

kancelarijska fotelja modrulj

Enterijer i koncept uređenja

Minimalizam zahteva koncept uređenja prostora sa što manje elemenata a koji jesu u potpunoj službi multifunkcionalnosti. Sam po sebi ovaj koncept uređenja ponudio je nesvakidašnja rešenja koja su bila gorući problem i poslovnih i životnih prostora. Kada se pojavio kao trend, pojavilo se i rešenje koje je bilo više nego odgovarajuće.

kancelarijski nameštaj
Kancelarijski namšetaj, Modrulj, Beograd

Nepregledni ormari, stolovi, ostave odjednom su bile zamenjene funkcionalnijim nameštajem koji je nudio sklad prilikom skladištenja određenih artikala. Sve je postalo mnogo preglednije, sofisticiranije i estetski mnogo privlačnije. Za više informacija oko izrade nameštaja koji je multifunkcionalan i po meri, možete kontaktirati Modrulj.

Minimalizam- trend opremanja prostora i preventivna forma

U ovom momentu kada vlada virus koji traži mnogo veću predostrožnost, minimalizam dođe kao adekvatan odgovor. Lakše je poslovni prostor ili stambeni očistiti, dezinfikovati ili provetriti ako u njima ima malo stvari sa ujednačenim radnim delovima i površinama. Podovi se mogu ribati bez mnogo problema i bez pomeranja teškog nameštaja. Mala količina nameštaja znači i mali broj mesta na kojima može biti prašina. Osvetljenje koje je prirodno nudi bezbroj benefita a provetravanje prostorija je više nego važno. Tako da smo minimalistčkim uređenjem postigli mnogo toga. Sklad je pravi izbor, trend je samo tu da nam na pravi način predstavi ono što je najbolje za nas.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *