Moderna konstrukcija veb sajta i njegov značaj

Moderna konstrukcija veb sajta i njegov značaj

Moderna konstrukcija veb sajta i njegov značaj za poslovanje. Kako napravit moderan veb sajt, a da pri tom ima sve preduslove za uspeh i ne oduzima puno vremena? Da li je to uopšte moguće? Druga stvar koja je isto bitna jeste, uredu naćiće te nekog da vam sajt izradi… Ali koje su to osnovne stavke koje onako po nekom nepisanom pravilu moramo ispoštovati. Poštovanje nepisanih pravila je povezano sa tržištem, tržište je neodvojivo od kupaca.

Moderna konstrukcija veb sajta i njegov značaj

 

Znači sve ono što trebamo uraditi jeste istraživanje tržišta i želje kupaca. Preduslov za uspeh i pokretanje sajta na internetu nije u njegovom izgledu koji je vama privlačan, već je u oku posmatrača. Moramo se postaviti na mesto kupca koji učestvuje u izgradnji tog istog tržišta. Šta je to što nagoni kupca, koji dok kuca određene ključne reči, klikne ENTER na određeni sajt?

Moderna konstrukcija veb sajta i njegov značajIdemo nekim redostledom:

  • dizajn i grafika
  • ažurnost
  • pregršt informacija
  • inovativnost i kreativnost
  • doza upečatljivosti
  • ponuda opcija i rešenja za određene artikle ili usluge
  • saveti za korišćenje ili  upotrebu 
  • primamljiv interfejs

Uzmimo u obzir da se sa organskom pretragom došli do prve strane Googl-a. Znači valjano ste istražili tržište i ciljanu grupu kupaca, uneli referentne ključne reči i za određene upite nalazite baš na mestu gde bi trebali. Međutim ovo je po parametrima vaše kompanije dobro za vas ali… Da li je dobro za kupca? Šta ima kupac od toga, ionako mu se nude njih par na prvoj stranici sa sve plaćenim reklamama. Kupac bira i odabira uvek vizualno.

Njemu neće puno značiti to što ste vi tu gde jeste, naravno uštedeće mu vreme. Ali njemu je potrebna ta referentna preporuka, nešto što vas razdvaja od drugih. Ponuda mora biti proporcionalna potražnji, ako ne i veća. Moderan i savremen kupac je digitalno opismenjen, znači morate imati fokus na gore pomenuto.

Moderni sajtovi su nalik trendu u enterijerima ili arhitekturi, zapravo to je sve neka vrsta konstrukcije.

Uređenje enterijera jednako uređenju sajta

 

radne stanice modrulj

 

Modrulj, kancelarijske stolice, opremaju razne poslovne prostore. Isto se vode logikom koja je vezana isključivo za tu radnu jedinicu. Ne prave tipska opremanja ili proizvode tipski nameštaj. Oni personalizuju svaki artikal koji izađe iz njihovog proizvodnog pogona. Na isto način se radi i veb sajt.

Minimalizam kao suština

 

Minimalizam kao osnovna forma gospodari i digitalnim tržištem. Minimalizam podrazumeva, skladnost boja i vizuala, poigravanje sa senkama, 3D fotografiju i koncept futurizma. Futuristička ponuda sajtova je uzela primat i još se pozicionira, ako uzmemo u obzir ekspanziju pretrage u ovom vremenu onda će futuristički koncept doživeti veliku potražnju.

Zašto minimalizam i futurizam? Minimalistički pricip je ponuda na izgled jednostavnih sklopova boja ili možda monohroma sa velikim prostorom. Međutim to je samo površna konstatacija, ovakva postavka sajta pruža doživljaj kupcu. Kao kada uđemo u prostranu kabinu butika da nešto probamo, prosek zadržavanja je mnogo, mnogo veći. Futurizam iz razloga progresivne konstrukcije i mešanja modernog vremena sa klasikom. Morate imati u vidu i to da je na tržištu mnogo više mlađe generacije. Znači ponuda mora pratiti potrebu.

Potrebu kupaca pratimo tako što istražujemo ciljanu populaciju i vidimo sve one njihove interese. Nakon toga pogledamo statistiku i napravimo paralelu. Prema dobijenim referalilama gradimo koncept sajta, informacije, opise proizvoda ili usluge. Naravno intefejs i grafika moraju biti na nekom zavidnom nivou. I ono najbitnije- Pričajte sa klijentima, neposredno. 37% ljudi ima osećaj da je slabo informisano putem veb sajtova za kupovinu, 43%  ljudi nema predstavu o upotrebljivosti i nameni nekih proizvoda, takođe prilikom nekih kupovina oni ne znaju sve opcije proizvoda. Moramo sve to pretočiti u tekst, moderan trgovac je sada digitalizovan i radi 24 časa za vas. To je vaš sajt i vaše oruđe prodaje, morate dati da bi i dobili.

Počnite od naprimer globalne konkurencije i kompanija koje se bave slčnim poslovima kao i vi. Pogledajte njihov koncept i uređenje online prostora. Mnoge promene se deavaju u svetu digitalizacije i ovo je samo početak, ako dovoljno dobro shvatimo šta nam treba onda ostajemo u trci.

Kontinuitet uvek označava prostperitet, tako da je bitno slediti put.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *