Monohrom dizajn i trend u modernom poslovanju

Monohrom dizajn je nametnuo tendenciju jedne boje, sa širokom upotrebom senki i senčenja. Nijanse jedne boje prelivaju se i po segmentima senče, što daje efekat visoke rezolucije i stila. Monohrom trend su uspešno upakovali modni dizajneri u svoju ponudu i kolekcije. Entreijeristi su u sklopu minimalističkog opremanja prostora, nametnuli ideju monohroma. Ono što se dobija ovim na očigled jednostavnim uklapanjem jednoličnih boja sa više nijansi ne postiže se ni sa čim drugim.

Razlog za uspeh monohromskog stila i dizajna je postizanje sofisticiranosti i visokog stila. Svi mi volimo dobro pakovanje koje ne iskače puno iz šablona a nudi sve ono što niko drugi nema. To se postiglo efektom monohromnog dizajna.

Dizajn, izrada sajta i monohrom izgled

 

Izrada sajtova po principu monohromnih paketa sa prelivanjem dve glavne boje i podloga senčenja. Sajtovi sa takvom podlogom su kod korisnika izazivali smirenost i duže prisustvo na određenoj veb stranici. Zbog ne agresivnih boja i primesa raznih paleta dolazilo je do toga da su ljudi više skoncentrisaniji. Kao prvo na očigled jednolične boje nisu izazivale zamor očiju a nudile su kompletan vizualni doživljaj. Tamo gde je bilo potrebno tamo se radilo na visoko kvalitetnom senčenju a dark mode je ispoštovan. Ovim potezom smo napravili pun pogodak jer je boravak na veb stranici ugodan, pruža pun doživljaj a i fokus je tamo gde mi želimo.

Monohrom je kao ram ili okvir neke lepe slike, što ga bolje stilizujemo više ćemo stavljati akcenat na to što želimo. Monohrom kao podloga pokazao se i u drugim poslovanjima jako lepo. Bez problema je savršeno uklopljen u modu, veb dizajn, content reklamu, pakovanje i stilsko opremanje. Monohrom je zadržao svoj retro minimalistički pogled ali je takođe poprimio inovativne oblike. Vešto koketiranje sa bojama, grafikom, senkama i ivicama dovešće nas do vizuala koji se pamti. Kada se nešto upamti ono postaje brend, za brend je onda potrebna samo mala i dodatna maštovitost. Kada se postigne željeni rezultat onda se snaga potencijalnih mogućnosti uvećava.

Inovativni dizajn nudi mogućnost osećaja dubine fotografije ili grafike, osećaj teksture, slikovitost predela ili objekta, jednom rečju potpun doživljaj. Za izlog sopstvene prodavnice na internet mreži ovo je više nego dovoljno. Za portfolijo jednog sajta ovo je više nego dobra preporuka, sve to kada se lepo upakuje oseća se zadovoljstvo vizualno. Naravno rezultat ne izostaje, on traje i ne posustaje.

Monohrom u opremanju prostora

 

Monohrom dizajn je sve više zastupljen i kod opremanja postora, bilo da je reč o prostoru za življenje ili poslovnom prostoru. Razlog za ovo jeste što monohrom nudi jednu dozu „savršene“ estetke. Sve je pregledno, izgleda jako čisto ali ne preterano sterilno. Kada opremate prostor po monohrom-u vodite računa da kombinujete više nijansi iste boje i samu teksturu.Takođe je bitno da ceolokupni nameštaj i inventar u prostoru pilagodi boji zidova. Ono što mi uvek savetujemo jeste izrada po meri, dimenziji i boji tako vi uvek imate kontrolu. Naravno ovaj savet važi takođe i za stolice koje možete izraditi u vašoj željenoj boji.

 

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *