Novi načini poslovanja i savremeni principi marketinga

Novi načini poslovanja i savremeni principi marketinga- na ovu temu možemo dosta diskutovati i pisati, ali pokušaćemo da budemo što sažetiji a ipak jasni.

Kada su pre deceniju svoju ekspanziju doživele moderne tehnologije, poslovanje je moralo da se reorganizuje. Biznis je morao da unapredi svoja znanja iz modernih tehnologija, dok se marketing morao prevesti na drugo veće ciljano tržište. Ono što je interesantno jeste, činjenica da su mnogi uvideli sve benefite postojanja modernih strategija i primenili ih na vreme. Pravovremena odluka dovela ih je do razvitka posla i zauzimanju mesta na tehnološkoj platformi sveta- Internetu. Marketing je svoje delovanje upotpunio novim okriljem i otvaranjem novih ekspozitura kada su u pitanju radna mesta.

Za tih desetak godina, promenilo se mnogo šta iako mi možda toga nismo ni svesni jer živimo paralelno sa dešavanjima. Ali od arhitekture pa do novih radnih mesta, u globalu sve je doživelo svoju promenu i novo ruho.

Moderni gradovi, zahtevaju savremeni pristup, tako da je era digitalizacije utabana mnogo pre tih deceniju i više. Digitalizacija je iznedrila poslovanje na internetu koje sada zauzima više od 73% tržišta na svetu. Savremeni poslovan svet mora da uhvati svoju putanju i utaba je za novo modernije doba a to je kompletna postavka digitalnih radnji na internetu.

Za vreme korona virusa, prodaja preko interneta na teritoriji Evrope skočila je za više od 173%. Nakon korone prodaja preko interneta i drugi internet saobraćaj se održava i dalje na visokom nivou, ljudi uočavaju benefit i štednju vremena ako sve poslove završavaju online.

Ono što su bili tradicionalni poslovi sada su rekonstruisani u modele koji se primenjuju na mreži. Tako su veb sajtovi postali ono što su radnje bile pre, veb shop-ovi su postali butici,… izlog je isti ali je sada digitalni interfejs.

Moderno poslovanje zahteva pakovanje koje poseduje:

  • savremen i moderan veb sajt
  • SEO optimizaciju
  • poznavanje direktnog marketinga za potrebe online poslovanja
  • neposrednu komunikaciju kroz blog postove
  • primenu retro motiva koji se vešto uklapaju u modernu tehnologiju
  • vešto plasiranu informaciju
  • inovativni pristup plasmanu i pakovanju
  • kreativan način pristupa
  • tradicionalni način prodaje i pristupa prodavca kroz prizmu digitalnog sektora
  • izučavanje tržišta i rangiranje

Ovo su osnovni koraci koje moramo preduzeti i samim tim podspešiti naš rad. Statistika govori u prilog navodima iz gore pomenutih tačaka. Kompanije koje su na vreme ažurirale sve podatke kroz veb sajtove i bile optimozovane za pretraživače bilo za lokalni ili globalni nivo nakon par meseci bile su u plusu 21%. Mala i srednja preduzeća koja su krenula da modernu tehnologiju spoje sa modernom kontent reklamom i blogom su kroz tri meseca imala uvećan prihod za 17%.

Moramo tržište shvatiti kao kolač ili picu, ako smo spremni da uzmemo svoj deo kolača ili parčeta pice moramo reformisati svoja ulaganja. Ulaganja se ne odnose samo na novac već tu najveću ulogu ima spremnost i znanje koje ulažemo. Recipročnost uloga i dobitka je uvek u prilog našem dobitku jedino onda kada smo spremni da u naš posao udahnemo svežinu. Tržište jednostavno ima talenat da oseti onog koji mu se posveti.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *