Opremanje i uređenje sajta: Logika reklame

Opremanje i uređenje sajta: Logika reklame- jedna reč koja  pokreće tržište. Do pre par godina uređenje izloga butika radilo se i po dva puta nedeljno. I u ovu statistiku ne podpadaju samo butici, već svi oni koji imaju izlog. Uređenje izloga se radilo namenski, i izlagalo po logici ljudi koji vode računa o tome. Dobro uređen izlog, donosio je više posla. Što je više bilo primamljivije, više je bilo posetilaca i kupaca.

Danas tu istu filozofiju prenosimo i na sajtove. Izlog jedne kompanije na sajtu mora biti primamljiv, bilo da se radi o klasičnom statičnom sajtu ili o online shop-u. Međutim nismo tu zbog toga. Skoro smo pisali na temu gerila marketinga ( pogledajte tekst ovde), i inspirisani tom idejom hteli smo da vam pedstavimo moć i učinak na jedan drugi način (pogledajte tekst) Ako polazimo od nečega, poćićemo od logike i moći reklame.

Kolači su u izlogu, koji da odaberem? Prosto mi se svi jedu, ali ja mogu samo jedan. Nauka kaže da su prva tri zalogaja najukusniji, posle ukus postaje isti. Prve tri sekunde i pogled ka tom predmetu, kolaču ili osobi je dovoljan za rasuđivanje. Znači čovek odlučuje vizualno, pa tek onda suštinski. To je mnogim menadžerima zapravo i dalo moć da kreativnost u njihovom poslu prenesu na reklamu i gerilla marketing.

Ono što se pokazalo kao prvo i bitno, jeste da ljude privlače boje i raznolikost. Nakon toga dolazi na red i inovacija koja ih natera da sve sagledaju iz drugog ugla. Ako se kupcima predstavi neki proizvod koji prevazilazi šablone, oni to pamte i reaguju. Reakcija je naravno vezana za kupovinu roba ili usluga.

Da pokažemo kako…

 

Nedeljom se trudim da ne kuvam, već da uživam u svakom slobodnom trenutku. Naručim tada picu iz omiljenog restorana koja je tako ukusna. Svi ti mirisi, boje i ukusi me prosto raspamete,… Nekad mi nije dovoljno jedno parče. Ukus me vuče u  potpunosti, sva čula uživaju. Jeste li probali nove salvete, nakon jela? Prosto upijaju, sigurne su i pouzdane. U tom restoranu gde kupujem picu, često večeram kod njih sam ih videla. I reših da kupim. 100% celuloza i priroda, a one tako meke za lice,… Ma totalna savršencija,…

Danas mi je na poklon data nova vrsta bombonjere. Čokoladne praline, punjene jagodom, obožavam slatko od jagode. Vrati me u detinjstvo i setim se bake koja je stalno kuvala slatko. Danas ću uživati u slasti i raznolikim čokoladnim bombonicama. Nego jeste li videli pakovanje za ove čokoladice? Pakovanje (pogledajte tekst) i kutija su me raspametili. Stil, dizajn, grafika, poruka, pa ni kraljevskoj porodici da se ne postidiš kad poklanjaš. Uvek sam tvrdila- Kad poklanjaš, poklanjaj sa stilom. Kompanija koja radi pakovanje je prevazišla ustaljene norme, savršeni su.

Vrelina i toplota. obožavam tada da se osvežim. Rehidratacija organizma daje i koži lepotu. Obožavam limunadu i limun sa ledom u tim momentima. Od kako sam na nekoj dijeti ja izbegavam šećere. Onda se snalazim na druge načine. Da znate što prija ova nova mineralna voda sa limunom ili limetom. Nije suviše gazirana, baš kako valja zlatna sredina.

 

U ovih par primera hteli smo da vam objasnimo kako funkcioniše reklama. Provociranje čula, usmerenje pažnje na jednu stranu i onda potpuni preokret. Tako ljudski možak u potpunosti zabeleži informaciju. Dok smo čitali postajali smo i gladni, i pljuvačne žlezde su radile i mi smo osećaj da nam nešto fali. A onda naglo poređenje koje nas ostavlja u razmišljanju. Naravno svaki posao ima svoju logiku u reklamiranju. Prvo se istraži tržište i shvati koja je to bitna grupa i njihova struktura godina. Ovi naši primeri su idealni za srednju generacijsku strukturu i onu modernu, digitalnu. Ali se na ovakav način šablon može primeniti svuda. Kada unapređujete posao i reizajnirajte sajt (pogledajte tekst) imajte ovo na umu.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *