Opremanje prostora i greške koje se dešavaju

Opremanje prostora i greške koje se dešavaju. Možda je ovo jedno od najstandardnijih grešaka koje se dešavaju prilikom opremanja prostora na sopstvenu ruku. Prema nekim evidencijama najčešće greške se dešavaju prilikom opremanja dnevnih soba, kuhinja, velikih hodnika i kancelarija.

Ono što su standardne greške:

 

  • Veliki neiskorišćen prostor usled pokušavanja inprovizacije i stila minimalizma
  • Centralizovanje nameštaja
  • Svetlost koja je zaklonjena ili se ne rukovodi opremanjem naspram izvora svetlost
  • Prenatrpavanje prostora, nameštajem ili dekorom
  • Kombinacija više stilova i kombinovanje klasike sa modernim komadima nameštaja

Ono što je bitno jeste da imate osnovni stil kojim se rukovodite. Ono što se sada već uočava u modernom svetu opremanja jeste vešto koketiranje između stila skandinavskog i minimalističkog, minimalizma i industrijskog dizajna. 

Ako to znamo, onda je bitno pratiti izvor svetla, i ne zalanjati ga veliki i masivnim ormarima ili komadima nameštaja. Svetlost mora da ima slobodan put do vaše prostorije, o kojoj god da se prostoriji radi.

Enterijer i uređenje prostora

Opremanje prostora i greške koje se dešavaju.

Ako već imate veliki bočni zid i želite baš tu sofu na tom mestu, ne usklađujte nameštaj po principu blizine. Centralizovanje nameštaja dovodi do vizualnog nesklada i prenatrpavanja nameštaja u jednom delu prostorije, dok se u drugom delu pojavljuje neiskorišćena praznina. Morate imati jasan koncept i viziju koju želite postići. Ako pretendujete monohrom stil, poigravanje sa različitim nijansama iste boje je poželjno. Tako dobijate efekat refleksije svetla, senčenje prostorije, i unositie dodatnu živost. Ako volite svetlije i pastelne tonove, savetuje se upotreba najviše tri boje prilikom dekora i opremanja. Naravno imajte jedan deo nameštaja ili aksesoara koji potpuno razbija monotoniju i privlači pažnju.

Uređenje kancelarije Modrulj

 

opremanje prostora i greške koje se dešavaju

Kod minimalističkog uređenja kancelarije, morate imati na umu koja je svrha kancelarije, osobna ili ona za sastanke. Kod modernih poslovnica na primer IT sektor ili knjigovođstvena agencija,potrebe ovih kancelarija jesu kompjuteri i velike radne površine stolova. Stolovi moraju biti blizu izvora svetlosti zbog iskorišćenja svetlosne energije. A i pisali smo dosta o tome koliko svetlost utiče na koncentraciju i entuzijazam prilikom poslovanja.

Ono što je najbitnije i što bi Vam posavetovali jeste da kontaktirate ljude iz Modrulj- kancelarijskog nameštaja i uradite nameštaj po meri.

 

Nema boljeg i efektnijeg rešenja nego kada se nameštaj u potpunosti radi prema željenim dimenzijama. Naravno kancelarijske stolice Modrulj takođe nude mogućnost izrade po želji. Sa ovim parametrima vi prilikom opremanja ne možete ni u kom slučaju pogrešiti.

Imajte na umu da je najmoderniji stil onaj u kome se vi najlepše osećate i onaj u kome imate dovoljno prostora za sve one najmilije. Minimalizam je kao stil darovao mogućnosti da se sve te potrebe i usklade da dom izgleda savršeno.

Opremanje životnog prostora

 

Kuhinja opremljena po najnovijim stilovima je zapravo idealan pokazatelj skladnosti i savršenosti minimalističkog opremanja. Velike radne površine. podovi koji nisu zahtevni i štede vreme prilikom čišćenja. Svetlost dopire sa svih strana, a boje su usklađene tako da je refleksija svetla više nego idealna.

Opremanje prostora i greške koje se dešavaju, nastaju iz razloga potrebe da se definišu sve naše potrebe. Kada želite nešto najbolje za sebe, delujte iz namere ali imajte na umu funkciju koja će se sprovoditi u datoj prostoriji. Tada su greške minimalne.

Opremanje prostora i greške koje se dešavaju

 

Opremanje prostora i greške koje se dešavaju, se isto tako lako dese kada ljudi žele da koketiraju sa više stilova. Ako imamo klasičnu formu nameštaja u kojoj dominira drvo i masivan drveni nameštaj, ne možemo to usklađivati sa modernim komadima fotelja ili stolica. Svaki komad mora imati prvenstveno svoj par koji mu odgovara. Tako da ako želite klasičan stil birajte izgled stolica, kreveta,… koji su redizajnirani ali su nalik na komade iz retro doba.

Sklad se može postići. Sada su na tržištu ima dosta artikala koji se mogu uklopiti sa svim stilovima koji su vam potrebni.

 

Ako već želite moderno, birajte u skladu sa vašim prostorom, ako su mali prostori u pitanju, savetuje se i takav svetao nameštaj koji daje vizualno veći prostor. Ako su veliki prostori u pitanju, komadni nameštaj masivnog tipa dolazi u obzir jedino ako se uklapa u celokupan sadržaj.

Praćenje trendova je isto kao praćenje mode koja je nekad i sezonska, morate kao prvo svaki stil prilagoditi sebi. Onda se ukus vaš oseća, a lepota doma ili kancelarije ne izostaje.

5/5 - (Broj glasova: 1)

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *