Otkrijte trendove hrane za vaš restoran u 2020. godini

Kako bi započeli pravilno sa radom, ove 2020. godine, trebate ponuditi dodatni plus razlog zašto baš kod vas da dođu posetioci. Sa obzirom na novonastale okolnosti i prilike, mnogi stručnjaci su se udružili kako bi otkrili top 6 trendova u hrani. Iako je sredina godine mi se osećamo kao na početku iste, tako da je ovo pravi način da reagujete na vreme i upotpunite užitak svojih posetilaca u vašem restoranu.
Dobar zalogaj postaje sve važniji u današnjem društvu, a sve više kupaca počinje da se preispituje prilikom rezervacije restorana. To više nije pitanje zadovoljavanja primarne potrebe za opstankom, naša ponašanja u ishrani igraju ulogu u negovanju naše duše, uma i srca, a istovremeno ne želimo uznemiriti nikoga oko nas, posebno našu planetu.
#FoodMood
Vaši kupci postaju sve osetljiviji na ideju da je „wellness“ povezan sa onim što jedemo, hrana postaje ključ za poboljšanje i osećaj ugodnosti. Preko 65 000 postova na instagramu već sadrži hashtag #mindfood.  „The MindFood Trend“ Trend #mindfood naglašava emocionalnu ulogu koju hrana igra u našem svakodnevnom životu. Ljudi su sada zainteresovani za prednosti koje naša ishrana može da nam pruži izvan čisto funkcionalnih aspekata i sinergije koje postoje između našeg trenutnog uma i hrane koja je najprikladnija za njegovo rešavanje. Restorani rutinski unose faktor raspoloženja u svoja jela kako bi ponudili ono što u bilo kojem trenutku odgovara njihovim gostima i emocionalnim potrebama njihovih gostiju.
#FoodGood
Potrošači pokreću pravi pomak u industriji restorana, pozivajući ga da bude obazriviji, etičniji, moderniji i pozitivniji. Društvena odgovornost i uključenost zajednice su u središtu aktuelnih prioriteta. Trend održive hrane Kao odgovor na linearnu ekonomiju pretrpanu otpadom, zagađenjem i širokim oštećenjima životne sredine, etički pristupi kuvanju i hrani postaju sve popularniji. Suočeni sa vrlo društveno svesnim potrošačima, kuvari sada otvaraju svoje kuhinje i transparentno se odnose odakle dolaze njihovi proizvodi. Smanjite, reciklirajte, ponovo upotrebite. Ovo je mantra iza nekih restorana koji su globalno poznati i čiji se šefovi kuhinje bukvalno citiraju.
Trend ishrane i pametnog jedenja Prehrambeni sektor porastao je u svetu za 43% u 2018. godini (izvor: AgFunder). Za 70% francuska tehnologija sada ima svoje mesto za stolom. Konobari roboti u nekoliko japanskih restorana, poput „Sushi Sun Magliana“ u Rimu, više nisu ni iznenađenje. Do 2023. godine procenjuje se da će tržište mobilnih aplikacija biti vredno preko 14 miliona evra i da će lični nadzor i zdravstveni pregledi doživeti neviđeni procvat.
#FoodCool
Ali kad je reč o hrani, nije samo u pitanju etika i wellness, scena restorana u 2020. godini treba se ponovo osmisliti izgradnjom mostova između kulinarske kreativnosti, umetnosti, estetike i mode. Pazite na pravu eksploziju u ovom sektoru koja je već dostigla tačku ključanja.
Trend The Food Club
Imajte na umu ovaj trend prilikom planiranja vašeg sezonskog menija, uvek imajte po nešto za svakoga!
1. Bilje
Na primer: Limun liker je dobar za opuštanje i probavu, a na dvoru Luja XIV u istoriji je bio veoma cenjen u obliku likera od limunove trave, i opet dobija na popularnosti. U koktelima, biljnim čajevima, desertima ili supama, kuvari i barmeni tragaju da iznenade i oduševe svoje kupce, zašto ne biste i vi?
2. SlatkišI retro ukusa
Napravljeni od 100% prirodnih sastojaka, ne sadrže boje i aditive, ovo je definitivno najtraženija vrsta poslastica.
3. Upotreba tradicionalnih recepata
Ništa neće oduševiti vaše kupce više od dobrih staromodnih jela koja su sinonim za draga sećanja iz detinjstva, kolač od jogurta sa čokoladnom glazurom, voćni kolač sa domaćim pecivom, gulaš, testenina pečena s ukusnim sirom …
4 . Miks hrana
Hrana koja meša različita podneblja i pretače ih u jedinstvene recepte a samim tim i ukuse.
5. Začinite
Na svaki sto stavite malo začina, ne samo da će oni izgledati dobro, već će i vaši posetioci moći da začine svoja jela po sopstvenim željama.
6. Neobični sastojci
Možda se svi sećamo Džejmija Olivera i njegovog eksperimenta čili u čokoladi, ali mnogi su probali i potvrdili da recept radi. Pojačanje ukusa je upotpunilo ukus i dalo je jelu sasvim nov ugođaj i punoću. Treba te biti različiti,eksperimentišite.
8. Sezam, crni beli luk, kim…
Crno je inspirativno, čak i fascinantno, a sada se može naći i na našim tanjirima. Intenzitet dodaje hlebu, pecivima, sladoledu, pecivima i napicima. Vozite talasom svog brenda i pustite da kuvar dočara čuda,…crnim sezamom ili crnim belim lukom …
I na ovo sve da dodamo još i to, da su restorani koji imaju otovrenu kuhinju možda mnogo primamljiviji za posetioce. To su pokazala mnoga istraživanja, jer takvi restorani ulivaju mnogo više sigurnosti i više su otvoreniji za svoje goste. U svakom slučaju vi možete birati ono što je vama najpogodnije ali jednim sigurno nećete pogrešiti budite kreativni, insirativni i neponovljivi.
Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *