Poslovna struktura nakon tehnoloških inovacija

Hoće li nam se pomeriti tlo pod nogama ako ustupimo mesto veštačkoj inteligeniciji u određenim sektorima? Da li je zaista toliki brz tehnološki napredak napravio jaz između mogućnosti, poslovanja i ljudi. Ko to ume sada da isprati eksponencijalnu krivu u ovom momentu? Nisu li se usijali svi mogući izveštaji, predviđanja i analitike? Danas obrađujemo temu koja možda nema svoj kraj, a početak beše nagao… Čini se da je duh iz lampe pušten i sada ne želi unutra.

Poslovna struktura nakon tehnoloških inovacija

 

Svedoci smo ubrzanih dešavanja, promena i zamene poslovne infrastukture. Koliko je ljudi danas u svetu spremno da iznese promenu poslovanja na adekvatan način? Dok se na tržištu oflajn sektor bori sa sektorom onlajn, knjigovođe se bore sa programima, bravari sa softverima za narezivanje ključeva, pica majstori sa mašinama, mehaničari sa CNC mašinama,… I možemo ovako u nedogled da nabrajamo. Ako samo pažljivo pročitamo ko se sa čim muči shvatićemo da primarni posao dobija sasvim drugu dimenziju. Zapravo savremeno poslovanje je dobilo odavno drugu dimenziju, samo je sada percipiramo drugačije.

poslovno tehnološki ekosistem

Ako smo za relativno kratko vreme od desktop računara prešli na laptop i krenuli u poslovne pohode iz kafića, onda nam je trebalo biti jasno da se poslovni svet ubrzano menja. Dolaskom veštačke inteligencije, poslovni svet je doživeo i doživljava preobražaj, a da toga nismo ni svesni.

Da li će poslovnog čoveka zameniti veštačka inteligencija?

 

Poslovni čovek današnjice je zauzet i rastrzan, između informacija i mogućnosti, brzine i tačnosti, inovacije i kreativnosti. Možda ako stanemo sa strane uvidimo da kreacija i inovacija nekada ne idu ruku pod ruku. Pogledamo li samo masu incidenata koji su se desili od pokretanja veštačke inteligencije shvatićemo da inovacija nekada nije najbolje rešenje ili … Inovacija je možda rešenje koje može definisati budućnost ali taj kolaps koji se dešava u trasnferu između današnjice i budušćnosti je ogroman da mnoge boli, dok se tržište seče.

inovativnost u poslu

Poslovna strukutura

Poslovna struktura danas u svetu po mnogo čemu je promenjena i konstatno se menja. Ono što možemo naučiti iz priručnika za prilagođavanje jeste: Budite spremni na sve nadolazeće promene! Na našim prostorima tržište se neće promeniti preko noći, ovde sve ide nekim svojim tempom. Naravno ne zaboravite da naše tržište na Balkanu zavisi od talasa koji dolazi iz Evrope i sveta.

Moderno tržište se danas prilagođava i trudi da spoji dva sveta koja su možda nespojiva ali zaista funkcionišu jako dobro zajedno. Sve veći napredak O2O tržišta nam kazuje da ipak ima nade za ljude koji umeju da uklapaju, kombinuju i kreativnost prizivaju na najbolji mogući način. 

Možda nam sve ove tehnološke novotarije jako brzo dosade pošto nam deluju jednolično, udaljavaju nas i otuđuju jedni od drugih. Isto tako morate znati da je u modnom sektoru povrat robe veći od 60% priliko online kupovine. Tako da se mnogi odlučuju na način O2O trgovine koja sada u pojedinim sekotrima sve više donosi rezultata. 

 

Sve duže radimo za računarom i sve duže sedimo, iako je kažu nova poslovna klima donela nama ljudima rasterećenje. Ono što se vidi iz priloženog da je mnogo analize, puno straha i paralize za sve one koji ne znaju da predvide i planiraju. Mislimo da retko ko može da predvidi i analizira bilo šta, ovaj vremenski period je okosnica. Mi samo moramo nekako uspeti da ispratimo tempo i zadržimo kreativnost.

 

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *