Proizvodnja, prodaja i plasman

Kompanije koje imaju zatvoren krug poslovanja su u zadnjih par godina beležile rast i progres na globalnom nivou. Razlog za to jeste prilagođavanje novim potrebama i zatvoren krug delovanja. Isto tako takve kompanije svoju energiju ne prosipaju na bezbroj pokušaja ili rešenja oko saradnje da im neka druga firma obezbedi rešenje oko prodaje ili proizvodnje.

PROIZVODNJA

Proizvodni potencijal se uvek ogledao u potrebi tržišta ka određenom artiklu. Ako neki artikal beleži porast potražnje znači da je na tržištu krenula da se razvija određena grana privrede. Ako uzmemo na primer proizvođača kancelarijskog nameštaja koji ima svoj proizvodni pogon koji beleži potražnju. Ne sumnjivo je došlo do porasta poslovanja u nekoj zemlji i do otvaranja novih kompanija. Bez proizvodnje, ekonomija ne može dati statistički dobru ocenu nekom uređenom društvu. Proizvodni pogoni su zapravo krvotok jednog lokaliteta ili zemlje. Sama proizvodnja nije uspešna ako se taj krvotok ne održava uspešnom prodajom.

PRODAJA

Prodaja kao resor je jako kompleksna i kreativna grana privrede, mnogi ljudi koji su godinama u prodaji svoj posao karakterišu kao neprestanu igru. Ako komapnija koja proizvodi ima proizvod koga treba plasirati uposliće prodavca koji će isti taj proizvod nametnuti tržištu. U narodu stoji izreka da svaka roba ima svoga kupca, to je neminovna činjenica. Ali ako se ta roba plasira na pravi način onda kreće prava tržišna priča i povećana ekonomska dobit. Proizvodnja i prodaja su nerazdvojne grane ili isti novčić samo dve različite strane.

PLASMAN

Plasman se može okarakterisati i kao prodaja, i to je važilo do skoro. Međutim povećanim potrebama sledi povećena potrošnja, sve to jeste dobar statistički prikaz i jasan uvid u to da je potreban izvoz. Izvoz robe i usluga jeste ne sumnjivo najznačajniji adut jedne ekonomije. Ekonomski jake zemlje svoj izvoz uvećavaju iz godine u godinu i tako beleže rast po svim ekonomskim parametrima. Povećanje plasmana  označava povećanje kapaciteta u proizvodnom pogonu, upošljavanje novih ljudi, prodaja počinje da biva sve rasprostranjenija.
Kompanije koje su se odlučile da objedine ove tri grane i uspele u svojoj nameri osvajanja tržišta jesu uspele da svoje poslovanje podignu na veći i bolji nivo. Kada se to desi odgovornost kompanije leži u tome da svoje proizvode uvek održava  na istom kvalitetu i da svoje poslovanje prilagođava novim potrebama tržišta.
Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *