Rad od kuće i uređenje kućne kancelarije

Rad od kuće i uređenje kućne kancelarije

Rad od kuće i uređenje kućne kancelarije: Ima li razlike između kućne varijante i „prave“ kancelarije? Sudeći po trendovima koje nameće savremen dizajn nameštaja i stolica rekli bi da nema. Međutim ipak treba povesti računa o prostoru koji zuzimamo u svom domu, kako bi napravili sebi radni prostor. 

Rad od kuće

Sigurno ste u proteklih godinu dana imali prilike da bar jedan dan radite od kuće. Znate i sami koliko može takav rad biti dobar, a isto tako može biti i loš. Ako nemamo izgrađene radne navike, rad od kuće može biti jako težak i naporan. Razlog za to je nedostatak prostora koji asocira na rad, koncentraciju i fokus prilikom rada. U dobro poznatom ambijentu sve može da skreće pažnju.

Isto tako ako smo krenuli da radimo od kuće po prvi put, nije nas zobišao rad za trpezarijskim stolom. Dok smo radili za tim stolom koji svakako nije kancelarijski shvatili smo da je nepraktično raditi tako, a i shvatili smo da naša trpezarijska stolica i nije tako udobna.

rad od kuće

Nakon svih tih zaključaka dolazimo do zaključka: Treba nam kancelarijski sto i kancelarijska stolica po mogućstvu ergonomska stolica. Sada dolazimo do stavke prostora u kući ili u stanu i do toga da ne remetimo već postojeći enterijer.

Opremanje doma po meri Modrulj

 

Kada već imamo potrebe za kancelarijskim nameštajem u kući, potrudimo se da upakujemo sve to u jednu kompaktnu celinu. Izrada nameštaja po meri u ovom slučaju je idealna opcija. Naravno ako vam je potreban samo kancelarijsi sto, onda ga izradite u željenim dimenzijama i po visini koja vama odgovara. Imajte u vidu da je visina stola jako bitna za ergonomsko držanje tela.

radni sto

Sve popularniji radni stolovi su oni koji imaju mogućnost podešavanja po visini. Tako da razmotrite i tu mogućnost. Uradite dimanzije radne ploče po vaše izboru i odaberite nogare koji vam u potpunosti odgovaraju. Isto tako imajte u vidu da je česta promena položaja tela prilikom rada jako dobra stvar.

Stolica po meri

 

kancelarijske stolice modrulj

Kada birate stolicu, izaberite onu koja nudi širok spektar mogućnosti. Pod širokim spektrom mogućnosti podrazumevamo izradu stolice po vašoj meri. Znači vi birate opcije stolice, izgled, boju, dizajn. Potpuno personalizovana stolica ne samo da pruža udobnost i pravilno držanje tela prilikom rada, već pruža i potpuno stilsko uklapanje u preostali enterijer.

U zavisnosti od toga koliki vam je prostor za improvizovanu kućnu kancelariju, tako ćete i praviti raspored u domu. Međutim koliki god da je prostor potrudite se da radni sto smestite blizu prirodnog izvora svetla. Prirodno, sunčevo svetlo, pruža dodatni elan i daruje energiju. Najbolje je na ovaj način da uklopite vaš sto kako rad za računarom ne bi bio iscrpljujuć za vas i naporan za vaše oči.

Kućna kancelarija

Kada ste već isplanrali sve oko kućne kancelarije imajte u vidu i dekor. Potrebna vam je uvek dodatna stimulacija prilikom dugih radnih sati. Ono što mi predlažemo jeste da napravite određen dekor, nešto što neodoljivo podseća na kancelariju. Možda stavite neku lepu sliku ili vaš nov radni prostor obogatite cvećem. Buket lepog, šarenog cveća je uvek dobar izbor i za kancelariju u nekoj kompaniji ali i za kučnu varijantu kancelarije. Delić prirode u vašem radnom delu ume da odmori oči dok u pauzama pijete čaj ili kafu.

buket cveća provansa

Nadam se da smo vam pomogli da dođete do ideje- Kako urediti kučnu kancelariju? Rad od kuće ima svoje prednosti takođe, nista lepše od rada na domaćem terenu. Ako je do prednosti u svom domu uvek imamo više samopouzdanja, tako da je možda prava prilika da svoje veštine iskoristimo na pravi način. Ako sve uredite kako valja i organizujete se na pravi način uspeh ne može izostati to je sigurno.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *