rad od kuće

Rad od kuće i moderna kućna kancelarija

Rad od kuće i moderna kućna kancelarija, ovo je danas postalo sasvim uobičajeno. Prema statistici u poslednjih godinu dana broj ljudi koji rade od kuće uvećao se za više od 27%. Naravno ova brojka je i veća pošto mnogi kobinuju rad od kuće i rad iz kancelarije.

Rad od kuće

Do pre dve godine skoro niko od nas nije ni pomišljao na to da preuredi jedan deo svog životnog prostora u kancelariju. Međutim okolnosti su nas naterale da razmišljamo u tom pravcu. Tako da su mnogi od nas krenuli da preuređuju stanove ili kuće da bi imali sastvim dovoljno prostora za rad.Ako imate dovoljno dobre i izgrađene radne navike, rad od kuće vam može biti idealan. Naravno najviše je muka zadala potraga za dobrom radnom tj ergonomskom stolicom. Isto tako mnogi od nas su tragali i za dobrim radnim stolom. Iz iskustva pišem, najbolje što možete učini sebi jeste da poručite izradu stola po meri. Tada nećete imati problema sa dodatnim prilagođavanjem i uklapanjem sa ostatkom enterijera. A i ono što je najbitnije jeste to da ćete imati prostora za rad na stolu tačno onoliko koliko vam treba.

ergonomska fotelja
 

Moderna kućna kancelarija

 

Šta trebate imati za sasvim dobru kućnu kancelariju? Kada kažemo dobru ne mislimo na skupu, već mislimo na udobnu i kvalitetnu.

#Dobra stolica

ergonomska stolica modrulj

  • Prvo morate pronaći dobru stolicu. Ono što morate znati jeste to da kada kupujete stolicu za rad od kuće, često ta stolica mora biti manja od one u vašoj kancelariji. Razlog za to je manjak slobodnog prostora, a i ne želite da dom preuredite u poslovni prostor. Tako da vam savetujemo one radne stolice koje nude ergonomski dizajn i manjih su dimenzija. Isto tako sada u Modrulj ponudi imate sasvim dobre ergonomske fotelje koje se uklapaju u kućni enterijer više nego dobro.

#Radni sto

  • radni stoDruga stvar je radni sto, koji svojom radnom površinom nudi sve ono što je vama potrebno. A šta je zapravo vama potrebno od radnog stola? Sasvim dovoljno prostora za rad i skladištenje dokumenata, računara, tastature i miša. Ne zaboravite to da visina stola mora biti u skladu sa vašim telom, ako ovaj deo ne ispoštujete za kratko vreme očekujte bol u rukama, ramenima i leđima. Zato vam savetujemo izradu stola po meni i dimanzijama koje sz vama potrebne. Opet vam savetujemo proizvođača kancelarijskog nameštaja, Modrulj. Ako nešto ne umemo mi pitamo za savet, tako da se uvek oslonimo na profesionalce u svom poslu.

#Usklađivanje boja

 

  • Kada ste rešili dve pomenute stavke ostaje prilagođavanje. Znate dobro da ste se namučili oko uređenja kuće ili stana, ne bi trebalo sada da vaša kućna kancelarija odskače od ostatka enterijera. Tako da vam savetujemo da u potpunosti boju drveta i boju štofa prilagodite bojama u vašem stanu.

Enterijer doma

 

Mnogi od vas će se nakon uređenja kućne kancelarije odlučiti i na potpuno uređenje ili reorganizaciju životnog prostora. Ono što je bitno da znate i dalje je više nego u trendu minimalizam. Više puta smo pisali o svim benefitima koji dolaze uz ovaj način opremanja.

uređenje prostora

Minimalizam će vam olakšati održavanje doma, a sa druge strane dobićete estetiku koju ste gledali na filmu. Isto tako možete kombinovati par stilova, minimalizam se dobro slaže sa industrijskim dizajnom ili monohromom na vama je da odlučite. Isto tako kombinujte nijanse, boje i senke… Ne zaboravite dobro osvetljenje i dekoraciju. Sve nabrojano je zapravo faktor udobnosti koji vas čini srećnim i tokom dugih radni sati.

Savet za uređenje:

 

Iz iskustva smo naučili da pojedine boje mogu samo da vas uspavaju i dodano ulenje u radnom prostoru. Tako da izbegavajte kombinaciju zagasitih boja. Slobodno ih kosistite prilikom opremanja ali onda koristite kontrast u boji zidova ili u detaljima tokom dekorisanja.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *