Uređenje prostora- nekada malo znači sasvim dovoljno

Uređenje prostora: Kada je reč o uređenju životnog prostora mnogi od nas imaju jasnu viziju šta žele. Iako su neosporni razni stilovi u enterijeru, uvek svako od nas doda malo svog ličnog pečata. Ipak je dom mesto koga trebamo urediti baš po našoj meri.

Uređenje prostora

 

Neke stvari su u enterijerima bitne i ne vezane za činjenice o stilu i dekoru. U svakom prostoru moramo imati dovoljno svetla, optimalan broj prozora koji garantuju prirodni izvor svetla i mogućnost provetravanja prostorije. Od veličine prostorije zavisi i raspored u stanu tako da slagali se ili ne sa minimalističkim principom uređenja, moramo priznati da je najidealniji. Nema puno nameštaja, kada nema nameštaja i prenatrpanosti površine za brisanje prašine su minimalne. Lako se održavaju glatke i ravne površine koje imaju podove od parketa, laminata ili nekog drugog glatkog materjala. Podovi tu igraju glavnu ulogu dok se tepisi i prostirke više koriste kao dekoracija u samom domu.

Međutim ako zanemarimo sve te veće činjenice i krenemo od manjih doćićemo do jednog zaključka. Da pojedini detalji u našem domu ne služe samo kao dekoracija već i kao jako bitni faktori. To je kućno ili sobno cveće koje ne samo da nam omogućava divan pogled i lep prizor već i proizvodi kiseonik.

Biofilija dizajn

 

Statistika je pokazala da domovi ili kompanije koje imaju saksijsko cveće jesu vedrije, veselije i optimističnije. Takođe kod nekih koji borave u tom prostoru, imunitet je bio na zavidnom nivou. Nakon sprovedenih istraživanja mnoge kompanije su ovu vest shvatile ozbiljno. Tako je u uređenje mnogih kancelarija i radnih prostora ušlo saksijsko cveće. Produktivnost ljudi koji borave u prostoru obogaćenom zelenilom bila je više nego povoljna. Razlog za to je pružanje optimizma, dovoljno kiseonika i stalni pogled na prirodu. Komad prirode koji raste u nekoj prostoriji na mestu okupanim Suncem. Već se stvara taj utisak svežine, progersa i potencijala. Nakon implementacije biljaka u kompanije mnogi su sproveli istraživanja o učinkovitosti i koncentraciji. Koncentracja je bila povećana za čitavih 22%, učinkovitost za 13,3% dok je entuzijazam rastao.

Kolorit koji nam pružaju biljke spaja nas direktno sa prirodom. I to su mnogi shvatili baveći se prvenstveno enterijerom ili cvećarstvom. Nakon mnogih istraživačkih poduhvata nastao je biofilija dizajn koji još više potencira spoj prirode i čoveka.

Bilo da se bavite cvećarstvom ili imate neke divne i kreativne ideje kod izrade saksija sada je više nego povoljan momenat da oplemenite mnoge prostore. U prvim danima proleća sve se budi i kreće da buja, tako se sve razvija. Ako imate plan, mi smo tu da razvijemo ideju zajedno sa Vama. Uređenje prostora uz pomoć stručnjaka je nekada najbolje rešenje.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *