Zanimljive činjenice o kancelarijskom nameštaju

Zanimljive činjenice o kancelarijskom nameštaju

Zanimljive činjenice o kancelarijskom nameštaju: Devetnaesti vek i 1876. godina se vezuju za početak uspeha i uspona kancelarijskog nameštaja na svetskom tržištu. Pomenute godine se održava u Filadelfiji izložba nameštaja i stolica namenjenog za kancelariju, danas su sajmovi predviđeni za to.

Zanimljive činjenice o kancelarijskom nameštaju

 

Oto van Bizmark i savremena kancelarija

 

Oto van Bizmark je zaslužan za popularizaciju kancelarijskog nameštaja i kancelarijskih stolica uopšte. On je prvi čovek u istoriji koji je nameštaj namenjen poslovnom svetu uneo u parlament i u potpunosti ga prilagodio radnoj atmosferi.

Radni sat

Prema proceni u toku godine radimo u proseku nekih 1896 sati. Zbog toga je sve napora uloženo u prilagođenost kancelarijskog nameštaja. Danas je nezamislivo da savremena kancelarija nema punu radnu opremljenost od profesionalnih kancelarijskih stolica, kancelarijskih stolova i ostalih radnih elemenata. Sve je više ergonomičnosti u poslovnom nameštaju I sve više inovacija.

Otvorena kancelarija

Danas bi to bila urvertira u freelancing ili coworking ali tada dva brata iz Nemačke su dizajnirali prvu otvorenu kancelariju. Kancelarija otvorenog tipa ličila je na veliki pregledni biro koji je okupljao mnoštvo poslovnih ljudi. Iako je broj radno zaposlenih u toj otvorenoj kancelariji bio veliki preglednost nije manjkala.

Trend i dizajn

Sredinom dvadesetog veka počinje sve više da se posvećuje pažnja udobnosti, izgledu i stilu. Prvi u tom segmentu su uspeli Italijani objedinili su sve to i stvorili trend u domenu kancelarijskog opremanja. Tako da svaki radni sektor ima neki svoj imidž,stil i norme uređenja. Ulaskom u pojedine kancelarije bez ikakvih pitanja možete zaključiti čime se bave.

Kancelarijski nameštaj postao je neminovnost i potreba davnih godina ali je sada uspeo da bude i naš predstavnik saradnicima i partnerima sa kojima radimo. Lični pečat i imidž jedne firme je zapravo njena funcionalnost i opremljenost. Odelo ne čini čoveka ali ga opisuje, isto je tako i sa kancelarijskim nameštajem i opremom.

Ocenite nas!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *